Αξιοθέατα


Για τους λάτρεις του τουρισμού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, προτείνουμε να ξεκινήσετε απο τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφιπόλεως, το σταυροδρόμι ανατολής και δύσης, εν συνεχεία το αρχαίο γυμνάσιο, τα ψηφιδωτά, το επιβλητικό λιοντάρι και τα απίστευτα ευρήματα που υπάρχουν στο μουσείο της.

Επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την πόλη στην οποία το 356 π.χ έδωσε το όνομά του ο Φίλιππος ο Β’, βασιλιάς των Μακεδώνων και πατέρας του Μέγα Αλεξάνδρου.

Σας προτείνουμε επίσης μια επίσκεψη στο επιβλητικό αρχαίο θέατρο και το αρχαιολογικό μουσείο όπου προσφέρει πλούσια γνώση της Ελληνορωμαικής και Βυζαντινής εποχής.

Το σπήλαιο της Αλιστράτης προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα από σταλακτίτες, σταλαγμίτες και εκκεντρίτες.


Σημείο εκκίνησης για τους λάτρεις του τουρισμού θρησκευτικού ενδιαφέροντος είναι η Μονή της Εικοσιφοίνησσας, το παλαιότερο μοναστήρι στα Βαλκάνια, με ιστορία περίπου 2000 ετών.

Στο Παγγαίο όρος με τα παρθένα δάση και την σπάνια βλάστησή του, υπάρχουν πολλά, αλλά διάσπαρτα ακμάζοντα μοναστήρια που μπορείτε να θαυμάσετε.

Στην περιοχή ο Απόστολος Παύλος ίδρυσε την πρώτη Χριστιανική Εκκλησία της Ευρώπης και στον ποταμό Ζυγάκτη, βάπτισε την πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή, την Λυδία.